Definitie Low Pile Storage (NFPA) levert problemen op

Na onderzoek en overleg met NFPA blijkt er een hiaat in de versie 2019 te zitten.

Op basis van NFPA 13:2019 blijkt dat, afgezien van de onpraktische oplossing in clausule 4.3.1.5, alle low-piled storage moet voldoen aan de definitie van miscellaneous storage. En die definitie kent belangrijke beperkingen.

Hoe moet volgens NFPA 13:2019 worden omgegaan met low-piled storage in die situaties waarbij niet aan de randvoorwaarden van miscellaneous storage kan worden voldaan ?

Voor Class I t/m IV commodities zijn de sprinkler prestatie-eisen voor low-piled storage t/m 3,7 m dezelfde als die voor miscellaneous storage, maar de randvoorwaarden behorende bij miscellaneous storage gelden niet. De sprinkler prestatie-eisen voor miscellaneous storage zoals weergegeven in de 2019 versie van NFPA 13 mogen dus worden gevolgd.

Voor Group A plastics zijn de sprinkler prestatie-eisen voor low-piled storage t/m 1,5 m dezelfde als die voor miscellaneous storage, maar de randvoorwaarden behorende bij miscellaneous storage gelden niet. De sprinkler prestatie-eisen voor miscellaneous storage zoals weergegeven in de 2019 versie van NFPA 13 mogen dus worden gevolgd.

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.