Aanhaalmomenten TYCO AV1 – Alarmkleppen

Tijdens controles is geconstateerd dat de aanhaalmomenten op de bouten van de klepdeksels wel erg hoog was.

Middels een schrijven heeft Johnson Controls verklaard dat de aanhaalmomenten, zoals omschreven in het datasheet niet geheel duidelijk zijn. Men omschrijft: The AV-1 datasheet (TFP990) shows a table with the maximum torques for the handhole cover bolts. This maximum torque is based on the elevated pressure at which the valves are tested for agency approval. In practice the applied torque can be lower. Tyco will add a note / make a change to the table to clarify which torque to apply when mounting the handhole cover in a field installation.

10-08-2020
Het heeft een tijdje geduurd voordat er beweging in kwam maar de correctie is door Johnson uitgevoerd.
Het zou correct zijn geweest als Johnson al haar klanten geïnformeerd zou hebben.

10-08-2020
Het is overigens onduidelijk of de opgegeven momenten op de andere kleppen wel goed zijn?

26-08-2020
Intern is door de Business Development Manager, Water Based Products, Benelux and UK, verzocht om onderstaande momenten te voorzien voor de verschillende kleppen. Via product management ligt nu het verzoek bij de engineeringsafdeling.
Het betreft: DPV-1, DV5, DV5a, CV1-F

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.